ГоловнаПолітика

На Майдані провели акцію на підтримку Балуха і Сущенка

У обох засуджених сьогодні день народження.

Фото: Макс Требухов

На Майдані Незалежності в Києві 8 лютого відбулася акція на підтримку засуджених у Росії Володимира Балуха і Романа Сущенка, які сьогодні відзначають день народження. Балуху виповнилося 48 років, Сущенкові - 50.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Акцію під назвою "Свободу Володимиру Балух" анонсували активісти "Кримської правозахисної групи". Організатори повідомили, що на акції всі охочі зможуть написати листа засудженому.

На Майдан також прийшли люди з плакатами на підтримку Сущенка, повідомляє кореспондент LB.ua.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Нагадаємо, ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Силовики стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який вивісив у дворі.

Пізніше проти активіста було порушено ще одну справу: начальник ізолятора тимчасового утримання в окупованому селищі Роздольне Валерій Ткаченко заявив про напад Балуха на нього.

Підконтрольний окупантам Верховний суд Криму за сукупністю двох справ засудив Балуха до 4 років і 11 місяців колонії.

Власного кореспондента "Укрінформу" у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою до родичів. 7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення в "шпигунстві" (стаття 276 Кримінального кодексу РФ).

У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України і збирав секретні відомості про діяльність Збройних сил Росії і Росгвардії. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

4 червня 2018 року Московський міський суд виніс вирок Сущенкові - 12 років колонії суворого режиму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram