ГоловнаПолітика

Українці з 1 березня зможуть в'їжджати до Грузії за внутрішніми ID-паспортами

Угоду між країнами підписали в грудні 2018 року.

Українці з 1 березня зможуть в'їжджати до Грузії за внутрішніми ID-паспортами
Фото: www.kmu.gov.ua

З 1 березня українці з внутрішніми паспортами у вигляді ID-карти зможуть відвідувати Грузію без паспорта для закордонних поїздок. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ на своїй сторінці в Фейсбуці.

1 березня 2019 року набуває чинності оновлена угода між Кабінетом Міністрів України та урядом Грузії про взаємне скасування візових вимог. Зокрема, на додаток до нинішнього безвізового режиму вводяться взаємні поїздки на підставі внутрішніх паспортів у формі картки (ID), які містять безконтактний електронний носій.

Нагадаємо, Кабмін затвердив угоду з Грузією про поїздки за ID-картками в грудні 2018 року. Саму угоду підписали 5 жовтня 2018 року. Документ передбачає, що українці зможуть безперешкодно відвідувати Грузію на підставі ID-карт.

У 2018 році також було введено режим безвізових поїздок у Катар, Антигуа і Барбуда, в провінцію Хайнань (Китай). Планується найближчим часом такий режим з Уругваєм і Таїландом. З Сербією було підписано угоду про збільшення безвізового терміну перебування - з 30 до 90 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram