ГоловнаПолітика

Російські спостерігачі в складі місії ОБСЄ спробують потрапити в Україну в понеділок

Верховна Рада тільки вчора ухвалила законопроект, що забороняє росіянам спостерігати за українськими виборами.

Російські спостерігачі в складі місії ОБСЄ спробують потрапити в Україну в понеділок
Наблюдатели ОБСЕ в зоне боевых действий на Донбассе
Фото: facebook.com/oscesmm

Двоє російських спостерігачів у складі довгострокової місії Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ мають намір у понеділок, 11 лютого, вилетіти до Києва для спостереженням за ходом української президентської кампанії. Про це сьогодні повідомив голова ради Російського громадського інституту виборчого права Ігор Борисов.

"Спроба буде зроблена, якщо нічого іншого не станеться. Вони перебувають у складі місії БДІПЛ, яка на сьогодні не відмовляється від російського сегмента в рамках місії в Україні", - цитує Борисова  "Інтерфакс-Україна".

Представники, які відряджаються в Україну - Єлизавета Борисова з РГІВП і Христина Богданова з "Інституту громадської електоральної дипломатії". "Обидва наші представники мають уже чималий досвід міжнародного спостереження, зокрема в складі БДІПЛ ОБСЄ", - додав Борисов.

"Якщо завтра директор БДІПЛ ОБСЄ скаже, що ми Росію скасовуємо, то це теж патова ситуація. Як це було в ПАРЄ, коли нам говорять, що ви внески платите, а участі не берете. БДІПЛ на це не піде, але тут питання, наскільки активно наполягатимуть на виконанні міжнародних вимог верховенства права, перешкоджати спробам це обійти", - вважає Борисов.

Нагадаємо, напередодні Верховна Рада України ухвалила законопроект, який забороняє громадянам Росії бути спостерігачами на виборах в Україні. Міністерство закордонних справ України раніше вже кілька разів говорило, що не реєструватиме офіційних спостерігачів від РФ на українських президентських виборах. Минулого тижня глава МЗС Павло Клімкін висловив сподівання, що таке саме рішення ухвалить і Центральна виборча комісія.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram