ГоловнаПолітика

​Тимошенко, Садовий, Гриценко, Шевченко і Бондар підписали меморандум за чесні вибори

Кандидати звинуватили владу в підготовці до масштабної фальсифікації результатів виборів.

​Тимошенко, Садовий, Гриценко, Шевченко і Бондар підписали меморандум за чесні вибори

Кандидати на пост президента Юлія Тимошенко, Андрій Садовий, Анатолій Гриценко, Олександр Шевченко та Віктор Бондар підписали меморандум за чесні вибори і про спільну протидію фальсифікаціям.

Підписання відбулося в ефірі телеканалу "1 + 1".

Ініціатива "За чесні вибори" покликана захистити право українців на чесні вибори і, як наслідок, захистити демократичний шлях розвитку України.

"Сьогодні чесність і прозорість виборів знову під загрозою. Численні факти свідчать про те, що влада готується до масштабної фальсифікації результатів виборів", - ідеться в документі.

Підписанти закликали інших кандидатів, політиків, громадських лідерів, волонтерів, усіх громадян України приєднатися до ініціативи "За чесні вибори".  

"Ми закликаємо також кожного громадянина України не дати втягнути себе в процес фальсифікації виборів і повідомляти про всі факти і спроби фальсифікацій до координаційної ради, яку найближчими днями буде створено нашими політичними силами. Ми також звертаємося до наших міжнародних партнерів із закликом допомогти захистити вільний вибір українського народу", - зазначається в тексті меморандуму. 

У ньому наголошується, що всі спроби сфальсифікувати вибори в Україні завжди закінчувалися трагічно для тих, хто намагався це зробити.

"Цього не вдасться нікому зробити й тепер. Україна - не Росія", - заявляють кандидати на пост президента.

Раніше глава МВС Арсен Аваков заявив, що станом на 7 лютого поліція встановила 36 фактів підкупу виборців. Порушено 19 кримінальних справ.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram