ГоловнаПолітика

Волкер змінив думку про присутність російських спостерігачів на виборах в Україні

Через Росію-агресора "занепокоєння України щодо безпеки дуже реальне".

Спецпредставник Держдепартаменту США в Україні Курт Волкер заявив, що занепокоєння Києва щодо безпеки в контексті участі російських спостерігачів у виборах є дуже реальною, оскільки Росія є країною-агресором.

Про це Волкер написав у твіттері.

"Ми вітаємо готовність України сприяти діяльності місії БДІПЛ ОБСЄ. Ми переконані в відданості України прозорості та проведенню вільних і чесних виборів. Слід пам'ятати, що Росія є агресором в Україні, а отже занепокоєння України щодо безпеки дуже реальне", - написав він.

Раніше Волкер закликав Україну допустити російських спостерігачів на президентські вибори. За його словами, участь російських спостерігачів у складі місії БДІПЛ (Бюро з демократичних інститутів і прав людини при ОБСЄ) допоможе суспільному визнанню результатів голосування.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що ОБСЄ пропонує включити в список спостерігачів на виборах в Україні двох росіян.

МЗС України кілька разів заявляло, що не реєструватиме офіційних спостерігачів від РФ на українських президентських виборах. Міністр закордонних справ Павло Клімкін, зокрема, говорив, що російські спостерігачі на виборах в Україні - це неправильно як з політичної і юридичної, так і моральної точки зору.

4 лютого в Раду внесено законопроект про недопуск російських спостерігачів на вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram