ГоловнаПолітика

Суд у Криму продовжив арешт активіста Бекірова

Стан здоров'я активіста - критичний.

Суд у Криму продовжив арешт активіста Бекірова
Эдем Бекиров
Фото: Крымская солидарность

Підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя продовжив арешт кримськотатарському активісту Едему Бекірову до 12 квітня, повідомляє Крим.Реалії.

Представник російського слідства на суді клопотав про продовження арешту на підставі того, що у Бекірова є українське громадянство, і він "може втекти на територію суміжної держави".

Адвокат Бекірова Іслям Веліляєв наполягав, що його підзахисний може перебувати під більш м'яким запобіжним заходом, оскільки він раніше не судимий, звинувачується у злочині, докази якого у слідстваґрунтується тільки на свідченнях засекреченого свідка. Також він нагадав про тяжкий стан здоров'я Бекірова. Проте, суд залишив Бекірова в СІЗО Сімферополя.

На засіданні суду в четвер Едем Бекіров заявив, що перебування в СІЗО Сімферополя принижує людську гідність і що російське слідство намагається його зломити. Бекіров також заявив про свою невинність і нагадав, що у нього перша група інвалідності, і він фізично не міг перевозити боєприпаси.

На прес-конференції в Києві 6 лютого дочка Едема Бекірова, Елеонора висловила побоювання, що захворювання її батька можуть привести до летального результату. За її словами, Бекірову в СІЗО Сімферополя не надають належної медичної допомоги.

Раніше уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила, що стан здоров'я заарештованого в Криму Бекірова - критичний.

Нагадаємо, 57-річного жителя с. Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова затримали при в'їзді в окупований Крим з боку Чонгара 12 грудня. Українець прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів. Наступного дня його заарештували на два місяці.

19 грудня ФСБ Росії повідомила, в чому звинувачують Бекірова. Він нібито організував схованку з 12 кг тротилу і 200 патронами до вогнепальної зброї для використання на території Криму (частина 2 статті 222 і частина 2 статті 222.1 КК РФ).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram