ГоловнаПолітика

Верховна Рада закликала НАТО надати Україні план дій щодо членства в блоці

Формальний діалог про вступ в Альянс може початися на саміті НАТО в грудні.

Верховна Рада закликала НАТО надати Україні план дій щодо членства в блоці
Президент Порошенко в парламенте перед голосованием за курс на членство в НАТО и ЕС
Фото: пресс-служба президента

Верховна Рада звернулася до держав-членів НАТО із закликом підтримати наміри України отримати членство в Альянсі і на саміті НАТО в Лондоні в грудні 2019 року розпочати формальний діалог про надання Плану дій щодо членства в Альянсі (ПДЧ). Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Проект постанови зі зверненням підтримали 243 народних депутати на пленарному засіданні парламенту в четвер.

"Закликаємо керівників держав членів НАТО схвалити... на ювілейному саміті альянсу в Лондоні в грудні 2019 року це рішення, яке буде розвивати положення бухарестського саміту НАТО, і формально почати з нашою державою індивідуальний діалог рекомендацій і практичної підтримки, який встановить план дій щодо членства Україна в НАТО", - зачитав текст звернення заступник голови комітету із закордонних справ Борис Тарасюк.

Український парламент звертається до Північноатлантичної ради і Парламентської асамблеї НАТО, національних парламентів держав-членів НАТО з проханням підтримати висловлений Україною намір набути членство в НАТО.

Тим часом народні депутати констатують, що з часу Революції гідності особливе партнерство між Україною та НАТО знайшло глибокі якісні зміни і потребує нових форм інституціонального діалогу.

Нагадаємо, раніше сьогодні Верховна Рада підтримала закріплення курсу України на вступ до НАТО і євроінтеграцію в Конституції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram