ГоловнаПолітика

Мосміськсуд підтвердив арешт українських моряків

Правозахисники подавали апеляцію на продовження арешту чотирьох військовополонених українців.

Мосміськсуд підтвердив арешт українських моряків
Украинских моряков сопровождают на заседание суда в Лефортово, Москва, 15 января 2019.
Фото: EPA/UPG

Московський міський суд відхилив скарги на продовження термінів арешту до 24 квітня чотирьом українським морякам, захопленим у полон у Чорному морі в листопаді 2018 року.

"Постанову Лефортовського суду Москви, якою Андрію Шевченку, Богдану Головашу, Сергію Попову та Володимиру Терещенку продовжено терміни утримання до 24 квітня 2019 року, залишено без зміни", - повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу суду.

"Військовополонених доправили в суд. За клопотанням слідства засідання пройшло в закритому режимі. Суд відмовився долучити копію резолюції ПАРЄ. Скарги були залишені без задоволення. Тактичне завдання з оскарження продовження запобіжного заходу виконано - необхідні процедури для звернення до ЄСПЛ пройдено", - написав адвокат моряків Микола Полозов у Фейсбуці.

Адвокати ще 20 українських моряків також подали скарги на рішення Лефортовського суду, їхні клопотання розглядатимуть в інші дні. Точні дати засідань не оголошені.

Нагадаємо, російські прикордонники атакували і захопили два українські бронекатери і буксир у Чорному морі біля Керченської протоки 25 листопада 2018 року. Суд в окупованому Криму заарештував 24 українців - членів екіпажу захоплених судів, наприкінці листопада моряків вивезли до Москви. Їх звинувачують у незаконному перетині кордону Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram