ГоловнаПолітика

Тимошенко: Україна буде в НАТО і ЄС

"Я була першим прем'єр-міністром, який подав заявку на отримання Плану дій щодо членства в НАТО".

Тимошенко: Україна буде в НАТО і ЄС
Юлия Тимошенко
Фото: ba.org.ua

Мета України - членство в Європейському Союзі, тому партія "Батьківщина" одностайно проголосувала за зміни до Конституції щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в ЄС і НАТО.

Про це заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

"У сучасному конкурентному світі, де тільки починається напружена боротьба за ресурси, Україна не може залишитися самотньою, відстати від мейнстріму руху людства. Саме тому наша мета – членство в ЄС. І водночас ми маємо усвідомлювати, що коли проти нас ведуть війну, так само у військовому плані ми не можемо бути самотніми. Ми мусимо бути частиною НАТО", – заявила Юлія Тимошенко з трибуни Верховної Ради.

Лідер "Батьківщини" наголосила, що про стратегічний курс України в НАТО вона говорила ще тоді, коли починала політичну кар’єру. І її команда підтримувала та підтримуватиме цю стратегію.

"Я була першим прем’єр-міністром, який подав заявку на отримання Плану дій щодо членства у НАТО", – нагадала вона, обурившись, що це питання порушується всього за 50 днів до виборів.

Тимошенко підкреслила, що стандарти ЄС і НАТО передбачають верховенство права й чесні вибори. На її думку, чинний президент і найближче його оточення "підкуповують країну, щоб сфальсифікувати вибори".

"Треба або реально слідувати цим цінностям і вести країну в ЄС і НАТО, перебудовуючи насамперед усе наше життя, або не використовувати такі речі під час нечесної президентської кампанії", - сказала лідер "Батьківщини".

Нагадаємо, у четвер, 7 лютого, Рада включила в Конституцію курс на членство в ЄС і НАТО, а також виключила з неї норму про можливість оренди іноземною державою військових баз в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram