ГоловнаПолітика

ВРП проводить перевірку з приводу переобрання Гречківського й Маловацького

ВРП складе довідку про кожного кандидата.

ВРП проводить перевірку з приводу переобрання Гречківського й Маловацького
Фото: Макс Требухов

Секретаріат Вищої ради правосуддя проводить спеціальну перевірку кандидатів, які претендують на посаду члена ради. Про це повідомила ВРП на запит LB.ua.

Запит стосувався ймовірності двох нинішніх членів ВРП Павла Гречківського й Олексія Маловацького переобиратися до ради знову, оскільки Закон "Про Вищу раду правосуддя" передбачає, що членом ВРП можна бути лише один термін.

У відповіді ВРП повідомляє таке:

"На цей час секретаріат Вищої ради правосуддя проводить спеціальну перевірку з приводу кандидатів для обрання членами Вищої ради правосуддя і за її результатами буде складено та відповідно до частини сьомої ст. 9 Закону передано з'їзду адвокатів України та з'їзду представників юридичних вищих навчальних закладів і наукових установ висновки про відповідність кандидатів і їхніх документів до умов, встановлених Законом України "Про Вищу раду правосуддя".

Крім цього зазначається, що спеціальна перевірка триває у формі письмових запитів до держорганів, які проводять відповідну перевірку. На підставі отриманої інформації ВРП складе довідку про кожного кандидата.

Нагадаємо, до Вищої ради правосуддя претендує від з'їзду адвокатів (15-16 лютого): двоє чинних членів ВРП Павло Гречківський і Олексій Маловацький, а також адвокати Євген Огарков, Наталя Алпатьєва і Тарас Будзей.

Від з'їзду представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ (28 лютого)  - 11 кандидатів.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram