ГоловнаПолітика

НАЗК склало рейтинг топ-порушень за січень

Усього в січні зафіксовано 291 порушення антикорупційного законодавства.

НАЗК склало рейтинг топ-порушень за січень
НАПК составило рейтинг нарушений за январь
Фото: liga.net

Національне агентство з питань запобігання корупції склало список ТОП-порушень антикорупційного законодавства за січень 2019 року.

Про це повідомляється на сайті НАЗК.

На першому місці рейтингу - два висновки щодо декларування явно недостовірних відомостей Надзвичайним і повноважним послом посольства України в Ірані Сергієм Бурділяком. Так, за результатами перевірки декларацій за 2015 і 2016 роки встановлено недостовірні відомості на більше ніж 1,2 млн грн, і про це НАЗК повідомило Національному антикорупційному бюро.

На другому місці рейтингу - висновок за результатами перевірки декларації за 2016 рік, поданої депутатом Чернівецької міської ради Ромео Скрипою. Встановлено декларування депутатом недостовірних відомостей на суму понад 670 тис. гривень.

На третьому й четвертому місцях - два адмінпротоколи за вчинення дій або ухвалення рішень в умовах реального конфлікту інтересів щодо депутата Івано-Франківської міської ради Олександри Федорук та депутата Київської міськради Романа Марченка.

П'яту сходинку посів адмінпротокол за надання недостовірних відомостей депутатом Тернопільської міської ради Гевко Галиною в декларації за 2016 рік.

Усього в січні зафіксовано 291 порушення антикорупційного законодавства, що перевищує відповідний показник минулого місяця майже в 2,5 разу.

Фото: nazk.gov.ua

Нагадаємо, раніше НАЗК відкрило реєстр українських корупціонерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram