ГоловнаПолітика

У США суд щодо активів Лазаренка перенесли на березень

Сторони продовжать переговори щодо умов мирової угоди.

У США суд щодо активів Лазаренка перенесли на березень
Фото: kp.ua

Суд округу Колумбія переніс на березень розгляд справи між урядом США і екс-прем'єр-міністром України Павлом Лазаренком, щоб сторони продовжили переговори щодо умов мирової угоди стосовно заарештованих активів.

Засідання відбулося в середу в режимі телефонної конференції, повідомляє Укрінформ.

Згідно з попередньою домовленістю, яку озвучив під час слухань суддя Дж. М. Гарві, сторони домовилися про наступну зустріч у другій половині дня 5 березня. Втім, як зазначила після засідання секретар в залі суду, точний графік подальших зустрічей буде вказано пізніше в судових документах.

З документів суду стало відомо, що на нинішньому етапі в суперечці проти уряду США виступають відразу кілька заявників - Павло, Олександр, Катерина і Олеся Лазаренки. Їхні інтереси представляють адвокати, тобто ніхто з родини українського екс-прем'єра зараз не присутній на судових слуханнях.

Крім того, стало відомо, що перед засіданням в середу сторони провели кілька переговорів, зокрема 31 січня і 1 лютого 2019 року. Однак незважаючи на зусилля з обох сторін, рішення не було досягнуто, наголошується в документах.

У зв'язку з цим "сторони попросили продовжити на два тижні нинішній статус (переговорів - ред.) у цій справі", наголошується у витягу, датованому 4 лютого.

Крім того, сторони запропонували суду встановити подальший графік розгляду справи.

Як повідомлялося, справа США проти Лазаренка про конфіскацію заморожених активів українського екс-прем'єра триває з 2004 року. Цей процес проходить окремо від справи, за якою Лазаренкові був винесений тюремний термін і великий штраф. Для того, щоб конфіскувати заморожені активи, уряд США повинен довести, що це саме ті гроші, які Лазаренко незаконно вивів свого часу з України. Оскільки це зробити складно, зокрема, з урахуванням термінів процесу, сторони вирішили досягти мирової угоди.

У матеріалі шеф-редактора LB.ua Соні Кошкіної "Граблі на ім'я Лазаренко" йшлося, що Україна може отримати $160 млн, конфіскованих у Лазаренка, якщо екс-прем'єр погодиться на угоду із США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram