ГоловнаПолітика

Тимошенко: треба розширювати внутрішній ринок для продукції вітчизняних металургійних заводів

Нардеп бачить "колосальний потенціал розвитку у цій галузі".

Тимошенко: треба розширювати внутрішній ринок для продукції вітчизняних металургійних заводів
Юлия Тимошенко
Фото: пресс-служба

Розвиток вітчизняного гірничо-металургійного комплексу має базуватися на розширенні внутрішнього ринку, доступних кредитах і загальному зростанні рівня доходів українців. Про це Юлія Тимошенко заявила під час зустрічі з робітниками Нікопольського феросплавного заводу та ветеранськими громадськими організаціями.

Як зазначила лідер "Батьківщини", на гірничо-металургійному комплексі тримається значна частина вітчизняної економіки. Але для того, щоб реалізувати колосальний потенціал розвитку, який має ця галузь, потрібно розширювати внутрішній ринок для продукції вітчизняних металургійних заводів.

"Україна не повинна залежати виключно від експорту сировини і металопрокату. Якщо ми почнемо потужно розвивати будівництво, ми можемо будувати сильні інфраструктурні проекти. І це дасть можливість створити внутрішній ринок для продукції металургійних заводів. Ми побудуємо ринок збуту в Україні і він буде кращим, ніж у світі, де ми торгуємо з маленькою маржею", - сказала вона.

Для модернізації галузі потрібні також кредитні ресурси - під 3%, як у світі, а не під 20%, як сьогодні в Україні.

"Нам потрібно заохочувати приплив капіталу, який дасть можливість будувати ефективну економіку, і як наслідок, отримувати успішну роботу, доходи, нормальні зарплати", - наголосила Юлія Тимошенко.

За її словами, вкрай важливо сьогодні і піднімати доходи людей, без цього утримувати працівників на вітчизняних заводах буде складно.

Лідер "Батьківщини" також нагадала, що за часів її прем'єрства (2009 рік), коли спалахнула світова фінансова криза і зовнішні ринки почали закриватися, вона разом з представниками гірничо-металургійних комбінатів виробила спільну стратегію дій, яка не дала в той важкий час зупинити розвиток галузі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram