ГоловнаПолітика

Суд відмовився зобов'язати ЦВК зареєструвати Симоненка кандидатом у президенти

Апеляційний суд визнав законною відмову в його реєстрації.

Суд відмовився зобов'язати ЦВК зареєструвати Симоненка кандидатом у президенти
Петр Симоненко

Шостий апеляційний адміністративний суд відмовився зобов'язати Центральну виборчу комісію зареєструвати лідера Комуністичної партії Петра Симоненка кандидатом у президенти.

Про це повідомляє прес-служба суду.

"Позовні вимоги стосувалися визнання протиправним і скасування постанови ЦВК №198 від 2 лютого 2019 року про відмову в реєстрації кандидата на пост президента України, висунутого Комуністичною партією України. Одночасно позивачі просили суд зобов'язати ЦВК повторно розглянути подані документи і зареєструвати Петра Симоненка кандидатом на пост президента України", - йдеться в повідомленні.

Ця суперечка виникла щодо правовідносин, пов'язаних з виборчим процесом, тому підлягає розгляду Шостим апеляційним адміністративним судом як судом першої інстанції.

Колегія суддів залишила без задоволення адміністративний позов Симоненка і КПУ, визнавши законною відмову ЦВК у його реєстрації.

Нагадаємо, 2 лютого ЦВК відмовив Симоненкові в реєстрації, оскільки він був висунутий від КПУ, статут, найменування та символіка якої не відповідають вимогам закону "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки".

Крім того, комісія звернула увагу на те, що надана Симоненком анкета кандидата не містить відомостей про його місце проживання на території України впродовж 10 останніх років перед днем виборів.

Відзначимо, що Міністерство юстиції вже четвертий рік намагається через суди заборонити діяльність Компартії. У грудні 2015 року Окружний адмінсуд Києва підтримав позов Мін'юсту, але Київський апеляційний адміністративний суд у вересні 2017 року зупинив провадження у цій справі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram