ГоловнаПолітика

Проект облаштування кордону реалізовано на 30%, - Держприкордонслужба

Показник адекватний обсягу фінансування, каже голова відомства.

Проект облаштування кордону реалізовано на 30%, - Держприкордонслужба
Олег Слободян
Фото: Радио Свобода

Готовність комплексу прикордонних споруд на російсько-українському кордоні в цей час становить близько 30%, що адекватно до його фінансування, заявляє речник Держприкордонслужби України Олег Слободян.

"Він реалізується відповідно до фінансування. В цей час стан реалізації проекту становить близько 30%, що адекватно обсягам фінансування", - сказав Слободян, передає Цензор.НЕТ з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

При цьому, за його словами, на ділянці в Харківській області реалізація проекту майже завершена і вже показала свою надзвичайну ефективність. "Наприклад, на ділянці Харківської області, де цей проект практично завершено, рівень контролю над кордоном становить практично 100%. Там практично немає порушень державного кордону", - зазначив речник Держприкордонслужби.

Слободян також розповів, що терміни реалізації проекту переносилися через недофінансування, але при цьому роботи ніколи не зупинялися. "Минулого року ми знову змушені були ініціювати перед Кабміном продовження терміну реалізації ще на один рік, тобто зараз крайня точка реалізації цього проекту - 2021 рік", - розповів він.

"Але ... ми глибоко впевнені в тому, що цей проект дуже важливий для України, якій однозначно потрібно докласти максимум зусиль, щоб його реалізувати", - підкреслив Слободян.

Проект облаштування українсько-російського державного кордону включає інженерно-технічне облаштування українсько-російського державного кордону, а також територій, прилеглих до районів проведення антитерористичної операції і Автономної Республіки Крим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram