ГоловнаПолітика

Янукович: Європа кинула мене як лоха

Колишній президент поскаржився на недотримання угоди 21 лютого.

Янукович: Європа кинула мене як лоха
Фото: ЕPA/UPG

Колишній президент України Віктор Янукович заявив, що країни Європейського Союзу обдурили його у 2014 році.

Про це він розповів на прес-конференції в Москві, говорячи про угоду для врегулювання ситуації в Україні, яку підписав з лідерами опозиції 21 лютого 2014 року.

За словами Януковича, представник Росії Володимир Лукін, який був тоді на переговорах, висловив сумнів у виконанні цієї угоди.

"Він мені сказав: "Невже ви вірите, що ці угоди будуть виконані". Я сказав: "Так. Я хочу вірити, що на такому рівні, коли приїжджають міністри закордонних справ європейських держав і підписують документ, на такому рівні вони обов'язково будуть виконані", - сказав Янукович.

"На жаль, я помилився - і Лукін був правий. Як це можна назвати? Мене обдурили, зрадили. Або, як кажуть, просунуті українські політики, які себе такими вважають, мене кинули як лоха", - додав він.

Нагадаємо, угоду між Януковичем, з одного боку, і лідером УДАРу Віталієм Кличком, лідером "Свободи" Олегом Тягнибоком і лідером "Батьківщини" Арсенієм Яценюком було підписано 21 лютого з метою припинення кровопролиття на Майдані.

Підписання документа завізували міністри закордонних справ Німеччини і Польщі і французький дипломат, які виступали однією зі сторін переговорного процесу. Посланця Путіна, який також брав участь у нічних чотиристоронніх переговорах, на укладенні угоди не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram