ГоловнаПолітика

Ірина Луценко зажадала у Гриценка в суді 2,5 млн гривень

Позов стосується слів кандидата про псевдослужбу сина Луценка в АТО.

Ірина Луценко зажадала у Гриценка в суді 2,5 млн гривень

Депутат Верховної Ради, дружина генерального прокурора України Ірина Луценко подала до суду на колишнього міністра оборони, кандидата в президенти Анатолія Гриценка.

Про це вона розповіла в ефірі телеканалу ZIK 5 лютого.

Позов стосується заяви Гриценка про те, що війна на Донбасі давно скінчилася б, якби Луценко й інші чиновники не ховали своїх синів від фронту.

"Я вже подала до суду за брехню Анатолія Гриценка, за те, що він образив сім'ю, для захисту честі і гідності сім'ї Луценків і нас як батьків. Тому що це неправда, що ми ховали свою дитину", - заявила Ірина Луценко.

"Сума позову буде 2,5 млн гривень. Це та сума, яку Анатолій Гриценко знайшов, щоб внести заставний платіж, який бере Центральна виборча комісія у кандидата в президенти. Якщо він знайшов як верховний головнокомандувач - як він себе думає, так не думає народ України, так не думаю я як мати воїна, - то програний у суді позов буде коштувати ту саму заставу", - сказала вона.

Нагадаємо, що судовому позову передувала заочна фейсбучна сварка Анатолія Гриценка і Юрія Луценка.

Гриценко в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону заявив, що війна на Донбасі давно закінчилася б, якби Луценко й інші чиновники не ховали своїх синів від фронту. Гриценко сказав, що деякі чиновники повністю, деякі після декількох місяців в АТО завчасно повертали своїх дітей додому, або в парламент, або в "Укроборонпром", тоді як інших військовослужбовців мобілізували на рік і більше.

Генпрокурор обурився словами Гриценка і заявив, що вимагає вибачень. Він також опублікував фотографії сина Олександра з фронту, який пішов туди добровільно.

Гриценко відмовився просити пробачення в Луценка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram