ГоловнаПолітика

Денісова повідомила про надкритичний стан кримського активіста Бекірова

Росія приховує реальний стан здоров'я Бекірова і таким чином порушує права людини.

Денісова повідомила про надкритичний стан кримського активіста Бекірова
Эдем Бекиров
Фото: Крымская солидарность

Стан здоров'я заарештованого в Криму кримськотатарського активіста Едема Бекірова - надкритичний. Про це повідомила уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова з посиланням на дочку активіста.

При цьому радник президента Росії Михайло Федотов повідомив Денісовій, що стан здоров'я політв'язня задовільний.

"За словами адвоката, в довідці, яку він отримав, написано, що серед наявних захворювань відсутні такі, які належать до списку важких і унеможливлюють утримання під вартою. Однак нам відомо, що Едем Бекіров має цілу низку небезпечних захворювань, які можуть тільки погіршитися в умовах СІЗО. Тому я ще раз переконуюся, що інформації, яка надходить в листах з Росії, довіряти не можна", - написала Денісова в Facebook.

За її словами, Росія приховує реальний стан здоров'я Бекірова і таким чином порушує права людини.

"В останньому своєму зверненні я висловлювала прохання вжити невідкладних заходів для забезпечення громадянина України кваліфікованою медичною допомогою в спеціалізованому лікувальному закладі. І зазначила, що утримання Едема Бекірова в СІЗО може мати фатальні наслідки для життя", - зазначила омбудсмен.

Нагадаємо, 57-річного жителя с. Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова затримали при в'їзді в окупований Крим з боку Чонгара 12 грудня. Українець прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів. Наступного дня його заарештували на два місяці.

19 грудня ФСБ Росії повідомила, в чому звинувачується Бекіров. Він нібито організував схованку з 12 кг тротилу і 200 патронами до вогнепальної зброї для використання на території Криму (частина 2 статті 222 і частина 2 статті 222.1 КК РФ).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram