ГоловнаПолітика

Посольство США відреагувало на відсторонення Супрун

У дипвідомстві пообіцяли стежити за ситуацією.

Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні буде стежити за ситуацією, пов'язаною з позбавленням повноважень в. о. голови МОЗ Уляни Супрун.

Про це йдеться в повідомленні дипвідомства в Twitter.

"Ми разом з громадянами України і колегами з інших дипломатичних представництв уважно стежимо за цією ситуацією", - йдеться в повідомленні.

Раніше посол Великобританії в Україні Джудіт Гоф висловила стурбованість рішенням суду про відсторонення Супрун.

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва тимчасово заборонив Супрун здійснювати дії, спрямовані на виконання обов'язків міністра, мотивувавши своє рішення тим, що Супрун досі залишається в громадянстві США.

Суд врахував доводи позивача про те, що в 2015 році Супрун отримала громадянство України, але досі перебуває в іноземному громадянстві (громадянство США), тоді як відповідно до Закону України "Про громадянство України" в Україні існує єдине громадянство.

Супрун відсторонена від посади в.о. міністра на час розгляду судом позову Мосійчука, який вимагає встановити факт відсутності у неї повноважень міністра.

Як раніше писав LB.ua, українське законодавство не забороняє бути в.о. міністра скільки завгодно місяців - це питання взагалі ніяк не регулюється.

На захист Супрун висловилися Кабмін, Президент України Петро Порошенко, група народних депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram