ГоловнаПолітика

Генпрокуратура передала АРМА арештовану в співучасника Лазаренка готівку

Відповідну постанову прийняв слідчий суддя Печерського районного суду Києва.

Генпрокуратура передала АРМА арештовану в співучасника Лазаренка готівку
Павел Лазаренко
Фото: EPA/UPG

Заарештовані раніше готівкові кошти екс-співробітника уряду Павла Лазаренка (прем'єр в 1996-1997 роках) в сумі 110,7 тис. євро і 9,3 тис.доларів США передано Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів.

Прес-служба Генеральної прокуратури повідомляє, що це було зроблено департаментом міжнародно-правової співпраці ГПУ на підставі постанови слідчого судді Печерського районного суду міста Києва.

Засоби раніше були заарештовані в кримінальному провадженні за підозрою вищевказаного громадянина в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.3 ст.209 Кримінального кодексу України (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).

Агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили в Генпрокуратурі, що мова йде про громадянина М. і в кримінальному провадженні він проходить як співучасник Павла Лазаренка.

У матеріалі шеф-редактора LB.ua Соні Кошкіної "Граблі на ім'я Лазаренко" йшлося, що Україна може отримати $160 млн, конфіскованих у Лазаренка, якщо екс-прем'єр погодиться на угоду з США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram