ГоловнаПолітика

Грибу не дадуть зустрітися з консулом до винесення вироку, - Денісова

Росія порушує консульську конвенцію, не пускаючи дипломатів до українця.

Грибу не дадуть зустрітися з консулом до винесення вироку, - Денісова
Павел Гриб

Політв'язню-українцю Павлу Грибу дозволять зустрітися з українським консулом тільки після винесення вироку. Про це сьогодні в ефірі телеканалу "112 Україна" сказала уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Я знаю, що суд відмовив матері в побаченні. І нададуть можливість зустрітися консулу з Павлом тільки після вироку. Це не передбачено консульською конвенцією, підписаною між Україною і Російською Федерацією, треба надати таке побачення, перенесення неможливе. Сьогодні буду зустрічатися з представниками Ради Європи", - сказала Денісова.

Радник президента РФ з прав людини Михайло Федотов запевнив, що Гриба обстежили медики. За його інформацією, стан заарештованого задовільний. Однак з якоїсь причини судове засідання перенесли.

"Учора я отримала відповідь від Федотова. Він - радник Путіна, сказав, що обстеження зроблено, лікарі кажуть, що його стан задовільний, але було перенесено судове засідання на 18 лютого. Я звернулася до всіх представників дипломатичних місій, розташованих у місті Ростові-на Дону, щоб вони потрапили на суд і побачили, в якому стані Павло", - сказала Денісова.

Нагадаємо, Павло Гриб зник у Білорусі 24 серпня 2017 року, його виявили через два тижні в російському Краснодарі під арештом ФСБ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram