ГоловнаПолітика

ЦВК зареєструвала ще чотирьох кандидатів у президенти

Загальна кількість кандидатів сягнула 34 осіб.

ЦВК зареєструвала ще чотирьох кандидатів у президенти
Фото: Lb.ua

Центральна виборча комісія зареєструвала ще чотирьох кандидатів у президенти на вибори 31 березня. Рішення про реєстрацію було прийнято сьогодні, 5 лютого.

ЦВК зареєструвала заступника голови комітету Верховної Ради з питань бюджету Віктора Кривенка як кандидата від партії "Народний рух України".

Виктор Кривенко
Фото: facebook/Виктор Кривенко
Виктор Кривенко

У 2012-2014 рр. Кривенко був радником міністра економічного розвитку (Петра Порошенка) і віце-прем'єр-міністра (Олександра Вілкула), у 2014-му пройшов у Раду під №5 у списку "Об'єднання "Самопоміч", у 2016-му увійшов до фракції "Блок Петра Порошенка", але у 2017-му покинув її.

Сергей Кривонос
Фото: censor.net.ua
Сергей Кривонос

Сергія Кривоноса зареєстровано від партії "Воїни АТО". У 2014-2016 рр. він був начальником Управління спеціальних операцій Генерального штабу Збройних Сил.

Руслан Ригованов
Фото: YouTube
Руслан Ригованов

Зареєстровано також двох самовисуванців: виконувача обов'язків начальника державного підприємства "Севастопольський морський рибний порт" Руслана Рігованова і старшого керівного директора ТОВ "Інтернешнл Інвестмент Партнерс Україна" Сергія Носенка.

Сергей Носенко
Фото: International Investment Partners
Сергей Носенко

Тож усього станом на вівторок на вибори зареєстровано 34 кандидатів, на розгляді комісії залишаються документи ще від більш ніж 30 осіб.

Так, у президенти України балотуються лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко, Юрій Бойко від "Опозиційної платформи - За життя", мер Львова Андрій Садовий, лідер партії "Наші" Євген Мураєв, Олександр Шевченко від партії "УКРОП", лідер "Суспільно-політичного руху "Справедливість" Валентин Наливайченко, народний депутат, лідер партії "Основа" Сергій Тарута.

Також зареєстровано Геннадія Балашова від партії "5.10", Сергія Капліна від Соціал-демократичної партії, народних депутатів Ольгу Богомолець, Віталія Купрія, екс-голову Державної фіскальної служби Романа Насірова, самовисуванця Віталія Скоцика, екс-міністра екології Ігоря Шевченка.

ЦВК також зареєструвала лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко, лідера Радикальної партії Олега Ляшка, кандидата від партії "Опозиційний блок - партія миру і розвитку" Олександра Вілкула, висунутого партією "Народний контроль" позафракційного нардепа Дмитра Добродомова, самовисуванця і нардепа (фракція Блок Петра Порошенка) Аркадія Корнацького, екс-спікера Ради Олександра Мороза і лідера Соціалістичної партії Іллю Ківу, кандидата від партії "Свобода" Руслана Кошулинського і члена партії "Громадянський рух Спільна справа", керівника громадської організації "Центр оборонних реформ" Олександра Данилюка, який іде на вибори як самовисуванець.

Крім того, Центрвиборчком зареєстрував кандидатами на посаду голови держави шоумена Володимира Зеленського, екс-голову СБУ Ігоря Смєшка і народного депутата попередніх скликань (III, VI і VII) Інну Богословську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram