ГоловнаПолітика

Кабмін випустив заяву на підтримку Уляни Супрун

В уряді підтримують діяльність в.о. міністра у сфері охорони здоров'я.

Кабмін випустив заяву на підтримку Уляни Супрун
Фото: kmu.gov.ua

Уряд України стурбований рішенням Окружного суду Києва і відстороненням Уляни Супрун від виконання обов'язків міністра охорони здоров'я. Відповідну заяву опубліковано на сайті уряду.

"Уряд України стурбований тим безпрецедентним тиском, який чиниться останнім часом різними способами з метою зупинки тих зусиль у реформуванні галузі охорони здоров'я, які здійснює команда Міністерства охорони здоров'я на чолі з в.о. міністра Уляною Супрун", - сказано в заяві.

"Ця команда з моменту приходу в Міністерство оголосила війну тим корумпованим схемам, які процвітали в галузі роками, і це, на наш погляд, чи не головна причина того, чому проти Уляни Супрун і її команди була розгорнута справжня війна. Міністерством охорони здоров'я, за підтримки Уряду України, розпочато впровадження в галузі змін, які потрібно було починати вже давно", - заявили в уряді.

У Кабміні додали, що команда Супрун реалізує політику уряду, спрямовану на забезпечення доступними ліками, подолання корупційних схем у закупівлі ліків, реформування первинної ланки, підвищення рівня оплати праці лікарів, упровадження нових вимог до якості підготовки медичних кадрів, розгортання мережі кардіоцентрів.

"Сьогодні всі ці зусилля ставляться під сумнів і робиться все для того, щоб повернути в галузь ті підходи, які і стали причинами сьогоднішніх проблем. Тому ми вкрай стурбовані сьогоднішнім рішенням Окружного адміністративного суду Києва про відсторонення Уляни Супрун від виконання обов'язків. Це рішення буде оскаржено в установленому законом порядку, і ми будемо домагатися його скасування в установленому законом порядку", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні Окружний адміністративний суд Києва частково задовольнив позов народного депутата Ігоря Мосійчука та відсторонив Уляну Супрун від виконання обов'язків міністра. Докладний розбір ситуації читайте в тексті Вікторії Герасимчук "Хто стоїть за відстороненням Уляни Супрун".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram