ГоловнаПолітика

З початку року НАЗК зафіксувало 291 порушення антикорупційного законодавства

У січні перевірено понад 300 декларацій.

З початку року НАЗК зафіксувало 291 порушення антикорупційного законодавства
НАПК
Фото: liga.net

З січня 2019 року Національне агентство з питань запобігання корупції зафіксувало 291 порушення антикорупційного законодавства.

Про це повідомляють на сайті НАЗК.

Відзначають, що кількість порушень перевищує відповідний показник минулого місяця майже в 2,5 разу.

У січні НАЗК склало і направило в суд 255 адміністративних протоколів і 26 обґрунтованих висновків про виявлені ознаки кримінальних правопорушень. У Нацполіцію і органи прокуратури направлено по 11 обґрунтованих висновків, а в Національне антикорупційне бюро - чотири.

Крім цього, в січні розпочато 330 повних перевірок декларацій і завершена 31 перевірка. За результатами перевірок у 10 деклараціях було виявлено недостовірні відомості на суму понад 250 прожиткових мінімумів, а також встановлено ознаки умисного неподання 16 декларацій.

За порушення термінів подання декларацій складено 15 протоколів, а за несвоєчасне подання або неподання повідомлень про суттєві зміни в майновому стані - 23 протоколи, три протоколи - за декларування недостовірних відомостей у розмірі від 100 до 250 прожиткових мінімумів. За недотримання посадовими особами вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів складено 42 адмінпротоколи.

Також за порушення подання звіту політичної партії Нацагентство склало і направило в суд 30 протоколів, а за порушення порядку надання внеску на користь політпартії - 140 протоколів. Два протоколи складено за невиконання законних вимог (приписів) НАЗК.

Керівникам відомств спрямовано 10 приписів, серед яких вісім - з вимогою усунути порушення.

Нагадаємо, у вересні минулого року НАЗК почало використовувати програму для автоматичної перевірки е-декларацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram