ГоловнаПолітика

В українського моряка Ейдера виявили гепатит В і С, - адвокат

4 лютого в Андрія Ейдера взяли повторний аналіз.

В українського моряка Ейдера виявили гепатит В і С, - адвокат
Эйдер Андрей
Фото: facebook/Эйдер Андрей

В утримуваного в Росії українського військового моряка Андрія Ейдера виявили вірус гепатиту В і С. Про це повідомив адвокат військовополонених Микола Полозов, посилаючись на дані захисниці Ейдера Олександри Маркової.

"Андрій (Ейдер - УП) приніс той самий епікриз, який йому видали під час відправлення з "Матросской тишины". Далі просто цитата: "Anti-HCV (вірус гепатиту С - УП) - позитивний від 20.11.2018, HBsAg (гепатит В - УП) позитивний від 20.11.2018", - написала Маркова.

Захисниця каже, що аналізи датовані 20 листопада 2018 року - тоді 24 українських моряки ще не потрапили в російський полон, адже це сталося 25 листопада, і, відповідно, ці аналізи тоді ніяк не могли взяти в РФ.

Крім того, за її словами, інформацію про гепатит В і С Андрію Ейдеру росіяни повідомили лише під час переведення з "Матросской тишины" в "Лефортово". У самій "Матросской тишине" хлопцю нічого не повідомляли про можливе захворювання.

4 лютого в Андрія Ейдера взяли повторний аналіз.

"Подивимося, які результати будуть цього разу. Сподіваюся, що лікарі в Лефортово будуть більш адекватними", - зазначила Маркова.

Раніше повідомлялося, що трьох поранених моряків - Андрія Артеменка, Андрія Ейдера і Василя Сороку - минулого тижня перевели в "Лефортово", їхні адвокати дізналися про це випадково, намагаючись зареєструватися для передачі морякам.

Адвокат Ейдера попросив перевести його в третю країну для лікування. Захист надіслав відповідне клопотання.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українські військових кораблі, які здійснювали плановий перехід з Одеси в Маріуполь. 24 моряки, які перебували на кораблях, заарештовані і вивезені до Москви.

19-річний Андрій Ейдер є наймолодшим з них.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram