ГоловнаПолітика

Костанчук отримав відмову на реєстрацію кандидатом у президенти

Він пропонував ввести смертну кару за корупцію.

Костанчук отримав відмову на реєстрацію кандидатом у президенти

Центральна виборча комісія відмовилася зареєструвати кандидатом у президенти Тараса Костанчука, якого висунула Партія захисників України.

Таке рішення було ухвалено на засіданні 4 лютого через наявність у передвиборній програмі Костанчука пункту про смертну кару для державних службовців за корупцію. ЦВК повинна відмовляти в реєстрації кандидату, якщо в його програмі є положення, спрямовані на пропаганду насильства, зазіхання на права і свободи громадян.

Ухвалюючи рішення про відмову Костанчуку, ЦВК констатувала, що пропоновані в його програмі заходи передбачають дискримінацію за професійною ознакою, пропагують насильство і зазіхають на встановлені Конституцією права і свободи громадян.

Окрім Костанчука, ЦВК відмовила у понеділок у реєстрації Наталії Земській через неправильно подані та заповнені документи.

Нагадаємо, Костанчук був помічником депутата 6-го скликання Юрія Кармазіна ("Наша Україна"), який теж балотується в Президенти, а в нинішньому скликанні - Семена Семенченка ("Самопоміч").

На президентських виборах 2014 року Костанчук був уповноваженим представником депутата Ради Юрія Бойка, який вже зареєстрований кандидатом на нинішніх виборах. У 2015 році Костанчук став депутатом міської ради Вишневого Київської області від Блоку Петра Порошенка, а у 2016 році на довиборах балотувався у Верховну Раду за мажоритарним округом у Чернігові.

Пізніше брав участь у діяльності руху "Справедливість" Валентина Наливайченка, який теж балотується в президенти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram