ГоловнаПолітика

У Раду внесено законопроект про недопуск російських спостерігачів на вибори

Проект зареєстровано групою депутатів на чолі з Парубієм.

У Раду внесено законопроект про недопуск російських спостерігачів на вибори
Фото: EPA/UPG

Група народних депутатів на чолі з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм 4 лютого зареєструвала законопроект №9524 про спостереження за виборчим процесом в Україні.

Він стосується законодавчої заборони на роботу російських спостерігачів на виборах президента і Верховної Ради України, повідомила один із співавторів документа, перший віце-спікер Ірина Геращенко.

"Разом з колегами зареєстрували законопроект про неможливість участі спостерігачів з країни-агресора РФ на українських президентських і парламентських виборах. На погоджувальній раді закликала колег, щоб ВР підтримала позицію української дипломатії, і прийняла законопроект, який унеможливить присутність російських спостерігачів у міжнародних місіях", - ідеться в фейсбуці Геращенко.

Тексту законопроекту на 13:25 не було опубліковано.

Міністерство закордонних справ України вже декілька разів говорило, що не реєструватиме офіційних спостерігачів від РФ на українських президентських виборах. Минулого тижня голова МЗС Павло Клімкін висловив сподівання, що таке саме рішення прийме і Центральна виборча комісія.

Клімкін говорив, що російські спостерігачі на виборах в Україні - це абсолютно неправильно як з політичного і юридичного, так і морального погляду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram