ГоловнаПолітика

Рада може призначити дату виборів в ОТГ 10 областей уже завтра

Місцеві вибори не відбулися в грудні через введення воєнного стану.

Рада може призначити дату виборів в ОТГ 10 областей уже завтра
Спикер Рады Андрей Парубий
Фото: пресс-служба президента

Завтра, 5 лютого, Верховна Рада може проголосувати за проведення виборів в окремих територіальних громадах. Про це заявив спікер ВР Андрій Парубій під час погоджувальної ради, передає РБК-Україна.

"Хочу нагадати ще про один борг Верховної Ради. У нас зібралася величезна кількість призначень позачергових виборів. Комітет пропрацював і вибрав із них близько 30. Можливо, завтра після блоку безпеки і оборони поставити призначення чергових виборів і проголосувати - це великий борг Верховної Ради України" , - повідомив Парубій.

За його словами, розгляд питання про вибори в ОТГ у сесійній залі може зайняти не більш ніж півгодини.

"Це реально. Це займе 10-15 хвилин, до 20 хвилин. Я знаю, що в залі можуть виникнути суперечки і дискусії, але давайте відставимо їх і дамо місцевим громадам провести вибори. Це моє звернення до всіх голів фракцій і народних депутатів", - додав спікер.

Нагадаємо, 23 грудня 2018 року в 78 об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) у 13 областях України пройшли перші вибори депутатів і голів ОТГ. У 10 регіонах, що межують з Росією, Придністров'ям, Чорним і Азовським морями вибори не відбулися через введення воєнного стану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram