ГоловнаПолітика

Дисциплінарна комісія прокурорів отримала скаргу на Луценка за участь у форумі Порошенка

Заявник - звільнений Луценком прокурор.

Дисциплінарна комісія прокурорів отримала скаргу на Луценка за участь у форумі Порошенка
Фото: Макс Требухов

Колишній прокурор Запорізької області Олександр Шацький, зі скандалом звільнений 2016 року, поскаржився на генпрокурора Юрія Луценка в Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів. Причиною стала участь Луценка в передвиборному форумі президента Петра Порошенка, повідомив у понеділок телеграм-канал The Newsmaker журналісток Тетяни Ніколаєнко і Оксани Денисової.

"Ст.22 Кодексу професійної етики визначає, що прокурор не може належати до політичної партії, брати участь у політичних акціях... і публічно демонструвати свої переконання. 28 січня в Києві Юрій Луценко саме як генеральний прокурор у робочий час навмисне прибув на форум "Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом", організований президентом Петром Порошенком з метою агітації за своє переобрання", - йдеться в скарзі.

На думку заявника, Луценко виступив з агітаційною промовою на підтримку Порошенка як кандидата в президенти.

Нагадаємо, під час промови на форумі Луценко сам визнав, що закон йому забороняє агітувати за будь-якого кандидата в президенти. "І я цього не буду робити. Але чому я тут?.. Можу сказати, що жодні «Нові курси», як хотів би Путін, нам не потрібні. Тому ні кроку назад, тільки вперед!" - сказав він.

Пізніше Луценко стверджував, що був у відпустці в день форуму і висловлював свою громадянську позицію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram