ГоловнаПолітика

Парубій закликав парламентські фракції "мобілізуватися" в четвер, щоб змінити Конституцію

Цього тижня Верховна Рада планує закріпити в Основному законі курс на євроінтеграцію і НАТО.

Парубій закликав парламентські фракції "мобілізуватися" в четвер, щоб змінити Конституцію
Фото: Макс Требухов

Рада в четвер планує остаточно внести зміни до Конституції в частині закріплення курсу на НАТО і ЄС. Про це під час погоджувальної ради заявив спікер Верховної Ради України Андрій Парубій, передає кореспондент LB.ua.

"Пропоную в четвер розглянути один із ключових законопроектів - це внесення змін до Конституції в частині стратегічного курсу держави на повноцінне членство в ЄС і НАТО", - заявив він.

Парубій наголосив, що "це буде третє і завершальне голосування, яке вимагає 300 голосів". "Тому я звертаюся до всіх фракцій з проханням забезпечити максимальну мобілізацію в цей день", - закликав він.

Окрім змін в Основний закон, у четвер депутати розглянуть питання про зміну назви Дніпропетровської області на Дніпровську.

У вівторок депутати почнуть роботу з голосування за порядок денний на тиждень, питань нацбезпеки і паливно-енергетичного комплексу. Окремо спікер попросив голів фракцій і комітетів подати пропозиції для голосування в четвер порядку денного на нову сесію.

Нагадаємо, Верховна Рада цього року провела один пленарний тиждень, під час якого закрила дев'яту сесію. З вересня по січень депутати затвердили 75 законів і 65 інших законодавчих рішень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram