ГоловнаПолітика

Тимошенко: знизити ціну на газ можна в п'ять кроків

Лідери шести фракцій, за її словами, підтримують рішення про скасування підвищення ціни на газ.

Тимошенко: знизити ціну на газ можна в п'ять кроків
Фото: EPA/UPG

У президента, за Конституцією, є всі важелі для того, щоб знизити ціну на газ вдвічі і ввести мораторій на зростання тарифів. Про це заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко в прямому ефірі телеканалу «Україна».

Лідер «Батьківщини» переконана, знизити ціну на газ не тільки можливо, але і необхідно це зробити. І для цього потрібно 5 кроків. Перш за все, скористатися правом вето щодо постанов уряду, які підвищили ціну на газ. Другий крок - звільнити своїм указом від займаної посади керівника структури, яка встановлює тарифи, НКРЕКП: «Призначає керівника президент і відповідає за тарифну ситуацію - президент».

Третій крок, за її словами, - направити український газ на потреби населення і бюджетної сфери.

Наступний крок нової влади - перерахунок ціни на газ, адже з транспортуванням, з видобутком, з 30% прибутком він повинен коштувати 3,55 грн, а не 8,55 грн, як сьогодні виставляють людям.

Також, вважає Тимошенко, необхідне впровадження мораторію на зростання цін на житлово-комунальні послуги, як це сьогодні зробили Румунія і Польща.

Крім того, Юлія Тимошенко зазначила, що всі чиновники діючої влади, які "незаконно обирали українців за допомогою тарифів, повинні відповідати за законом: «Кожен, хто прийняв хоч копійку у людей через тарифи на газ, а потім переписав на свої офшорні рахунки, буде притягнутий до кримінальної відповідальності».

Нагадаємо, проект постанови про скасування рішення уряду про підвищення ціни на газ і введення мораторію на його подорожчання підписали лідери шести фракцій, крім БПП. Документ (№9265) зареєстровано у Верховній Раді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram