ГоловнаПолітика

Міноборони підтвердило розміщення російських ракетних комплексів Іскандер біля кордону з Україною

12 пускових установок розгорнули біля Краснодара.

Міноборони підтвердило розміщення російських ракетних комплексів Іскандер біля кордону з Україною

Міноборони підтвердило розміщення Росією 12 ракетних комплексів "Іскандер" за 250 км до кордону з Україною. Про це йдеться у відповіді міністерства на інформаційний запит УНІАН щодо даних американських ЗМІ про розгортання безпосередньо біля українсько-російського кордону такого типу озброєння.

"За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України і в межах відкритої інформації, повідомляється таке: в районі населеного пункту Краснодар (250 км до кордону з Україною) розгорнута ракетна бригада, на озброєнні якої перебувають ракетні комплекси "Іскандер-М" (12 пускових установок)", - йдеться у відповіді Міноборони.

Нагадаємо, 11 грудня 2018 року американський телеканал Fox News з посиланням на супутникові знімки, зроблені компанією Imagesat International, повідомив, що Росія в Краснодарі розгорнула ракети і пускові установки "Іскандер".

Дальність польоту ракети "Іскандер" може досягати 500 кілометрів. Вона здатна нести як ядерні, так і неядерні боєголовки, тому становить небезпеку для більшості союзників США за НАТО в регіоні.

На фото видно військові об'єкти, їх інфраструктуру - ангари, бункери, а також самі комплекси "Іскандер" разом з транспортно-заряджальними машинами.

Fox News розповів також, що такі самі комплекси Росія розгорнула і біля кордону з Монголією в Улан-Уде.

Нагадаємо, за даними Міноборони України, станом на кінець грудня сили Російської Федерації біля кордонів України сягають 53 тисячі військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram