ГоловнаПолітика

Україна готова до масштабної закупівлі високотехнологічної зброї з США, - віце-прем'єр

Україна готова до масштабної закупівлі високотехнологічної зброї з США, - віце-прем'єр
Фото: Сергей Нужненко

Україна зацікавлена почати масштабну закупівлю високотехнологічного оборонного обладнання з США, в тому числі додаткових комплексів летальної зброї (Javelin).

Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Клімпуш-Цинцадзе під час зустрічі з представником США в групі стратегічних радників високого рівня Міністерства оборони України генералом-лейтенантом Збройних сил США Кітом Дейтоном, повідомляє прес-служба Кабміну.

За словами віце-прем'єра, Україна сподівається стати активним учасником американської програми "Іноземне військове фінансування".

"Допомога США продовжує удосконалювати підготовку бойових частин Збройних Сил України, їх обладнання, медичне та матеріально-технічне забезпечення. Сподіваюся, що до нового законодавства наша співпраця стане ще міцнішою", - зазначила вона.

У свою чергу, генерал-лейтенант Збройних сил США Кіт Дейтон зазначив, що його команда сфокусована на тому, щоб допомогти Україні впроваджувати якісні реформи оборонного сектору.

"Я добре розумію складність умов, в яких опинилася Україна, однак не потрібно шукати причини, які гальмують процес перетворень у країні. З наявними можливостями необхідно наполегливо працювати, не зупиняючи процес реформування сектору безпеки і оборони України", - додав представник США.

Нагадаємо, Держдеп США схвалив продаж Україні американських протитанкових ракетних комплексів Javelin на $47 млн. У січні минулого року начальник Генштабу розпорядився підготувати ЗСУ до прийняття на озброєння "Джавелін". Коли саме Україна отримає протитанкові комплекси, не повідомлялося.

У квітні Порошенко підтвердив прибуття Javelin в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram