ГоловнаПолітика

"Кіборги" подали в суд за звинувачення в отриманні грошей за підтримку Тимошенко

Позов подано проти військового Олексія Гетьмана.

"Кіборги" подали в суд за звинувачення в отриманні грошей за підтримку Тимошенко
Съезд "Батькивщины" в Киеве
Фото: Макс Требухов

Представники Всеукраїнської спілки учасників бойових дій "Побратими України", які брали участь у висуненні Юлії Тимошенко в президенти, подали судовий позов проти військового, який в ефірі одного з українських телеканалів звинуватив їх в отриманні грошей в обмін на підтримку політика.

Про це повідомляє INTV.

Відзначається, що позов подано проти ветерана російсько-української війни Олексія Гетьмана.

"Офіційно заявляємо, що підтримка Юлії Тимошенко є нашим усвідомленим вибором. Тому будь-які безпідставні звинувачення в тому, що ми таким способом "поправили своє фінансове становище", особливо від наших побратимів, є вкрай образливими та такими, що паплюжать горде звання Українського Воїна", - йдеться у відкритому листі.

Позов про спростування інформації про нібито отримані 10 тисяч доларів подав голова спілки "Побратими України", захисник Донецького аеропорту Михайло Міньо. Відкритий лист підписали ще 10 його колег.

Міньо був присутній на Форумі єднання в Києві 22 січня, в рамках якого "Батьківщина" висунула Тимошенко в президенти. Під час своєї промови Тимошенко запросила всіх військових, присутніх у залі, і "кіборгів" в тому числі, на сцену.

У своїх виступах військові, в тому числі Міньо, висловили свою підтримку Юлії Тимошенко, зокрема, назвали її "єдиним політичним кіборгом України". Відповідний фрагмент Форуму доступний за посиланням.

Позов подано до Голосіївського районного суду Києва. Військові підкреслюють, що якщо найближчим часом не буде спростування, вони будуть вимагати кримінальної відповідальності за поширення неправдивої інформації.

"Подамо заяву, буде кримінальне провадження, я готовий йти на допити... Нехай доводять свою думку, але ми не переживаємо, тому що ми солдати чесні, ми захищали свою країну", - пояснив Міньо.

Фото: intvua.com

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram