ГоловнаПолітика

Порошенко затвердив символіку Служби зовнішньої розвідки

Також затверджено порядок її використання.

Порошенко затвердив символіку Служби зовнішньої розвідки
Эмблема Службы внешней разведки Украины
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко затвердив емблему Служби зовнішньої розвідки у вигляді золотого лілейного хреста, а також порядок її використання.

Про це йдеться в указі президента №27 від 1 лютого.

Емблемою зовнішньої розвідки служить рівносторонній золотий лілейний хрест, поверх якого в центрі розміщено малий Державний герб України.

"Емблема зображується на прапорі Служби зовнішньої розвідки України... може відтворюватися на адміністративних будівлях та спорудах Служби зовнішньої розвідки України, в службових кабінетах, залах засідань, на відомчих заохочувальних відзнаках Служби зовнішньої розвідки України, знаках розрізнення на форменому одязі військовослужбовців Служби зовнішньої розвідки України", - йдеться в указі.

Під емблемою півколом розміщено золоту девізну стрічку з чорними буквами девізу "OMNIA VINCIT VERITAS", що з латини перекладається як "Істина перемагає все".

Фото: president.gov.ua

Також затверджено прапор зовнішньої розвідки: прямокутне полотнище графітово-сірого кольору зі співвідношенням ширини до довжини 2:3 з емблемою служби розміром 1/2 ширини полотна в центрі.

Нагадаємо, раніше Порошенко встановив 24 травня Днем зовнішньої розвідки України.

У жовтні минулого року секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив про початок будівництва нової штаб-квартири Служби зовнішньої розвідки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram