ГоловнаПолітика

Тимошенко пропонує змінити умови іпотечного кредитування

"Щоб кожен українець міг купити житло".

Тимошенко пропонує змінити умови іпотечного кредитування
Фото: скриншот видео

В Україні потрібно змінити принципи іпотечного кредитування, щоб кожен українець мав можливість придбати власне житло. Про це Юлія Тимошенко зазначила під час зустрічі з підприємцями Полтавської області.

«Житлову проблему треба вирішувати, будуючи правильне кредитування», – наголосила вона.

Щоб зробити житло доступнішим, за словами лідера «Батьківщини», потрібна також дерегуляція та зняття з будівельної галузі «корупційного навантаження».

Наразі, зауважила Юлія Тимошенко, існує декілька проблем, з якими стикається молодь, яка хоче мати власну квартиру. Насамперед це зависокі відсотки на іпотечні кредити.

«Не може молода родина заплатити 20% річних іпотечного кредитування. І дуже короткострокове у нас сьогодні іпотечне кредитування – 3-5 років», – обурилася вона.

Ще одна проблема, на яку звернула увагу кандидат у президенти, – це великий перший внесок, що наразі становить 25-30%: «Жодна молода родина або родина, яка не займається бізнесом, не може заплатити його».

Юлія Тимошенко переконана, що проблему треба вирішувати покроково: знімати обов’язковий перший внесок, запроваджувати кредитування не під заставу, а під страхування ризиків, знижувати кредитні ставки до 3-4% річних і переходити на довгострокову іпотеку, щоб кожна родина розраховувала, за скільки років зможе повернути кредит.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram