ГоловнаПолітика

Усі кандидати в президенти пропонували співпрацю, - Аваков

"Для мене важливо, чи зможу я в майбутньому представляти інтереси потужної парламентської групи, щоб реалізувати заявлені цілі, а не при якому президентові я буду працювати".

Усі кандидати в президенти пропонували співпрацю, - Аваков
Фото: Макс Левин

Усі учасники президентських перегонів, включаючи діючого Президента Петра Порошенка, намагалися схилити міністра внутрішніх справ Арсена Авакова до співпраці. Про це він розповів в інтерв'ю LB.ua.

"Вони мені всі пропонували (співпрацю, - ред.). Ось тут серйозно це чи жарт - вирішуйте самі. Залишаю на розсуд кожного", - зазначив міністр.

Що конкретно пропонував Петро Порошенко, Аваков не розповів:

"Це некоректне, якщо не сказати вульгарне, формулювання питання, я не вважаю за можливе це коментувати. Мені не можна запропонувати що-небудь, що суперечить моїм правилам - мені не можна щось пообіцяти на виборах, за підміну принципів. Пошлю будь-кого. Вибори проведу чесно - це моя амбіція. Вона збігається з амбіцією народу України - адже правда? Тоді я на ній наполягаю, незалежно від моїх особистих симпатій-антипатій. Так повинно бути - власне, для цього мене обирали, а потім призначали. Я цього не забув, я це пам'ятаю. Ці пропозиції для мене не були цікавими", - розповів міністр МВС.

Цікаво Авакову, за його словами, те, що "в наступному уряді я буду представляти велику парламентську фракцію, яка делегує мені повноваження як членові Кабінету (міністрів, - LB.ua) компетентно виконувати свої обов'язки".

"Я сьогодні представляю фракцію у складі 82 осіб, і тому я сильний міністр. Я виконую складну структурну, невдячну, але фундаментальну реформу, роблю структурні проекти і вибудовую дорогу новим молодим кадрам майбутнього. Це важко. Вимагає енергії на всю котушку, і ... вимагає підтримки фракції в парламенті! А бути маріонеткою в чиїхось руках, стежити флюгером - ніс за вітром - затикати дірки і називатися міністром, не роблячи стратегічної роботи - мені не цікаво. Тому для мене важливо, чи зможу я в майбутньому представляти інтереси потужної парламентської групи, щоб реалізувати заявлені цілі, а не при якому президентові я буду працювати", - резюмував міністр.

Детальніше читайте в повній версії інтерв'ю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram