ГоловнаПолітика

Полторак назвав п'ять основних пріоритетів Міоноборони на 2019 рік

"Це системотворчі елементи оборонної реформи".

Полторак назвав п'ять основних пріоритетів Міоноборони на 2019 рік
Фото: пресс-служба президента

Міністр оборони Степан Полторак назвав основні пріоритети діяльності на 2019 рік. Про це він заявив під час засідання Комітету реформ Міністерства оборони та Збройних Сил України, інформує прес-центр Міноборони.

"Їх п'ять. Це системотворчі елементи оборонної реформи, на яких повинні зосереджуватися зусилля всіх як у Збройних Силах, так і в Міністерстві оборони і підпорядкованих структурах", - зазначив міністр.

Перше - це ефективний оборонний менеджмент, який передбачає цілісну діяльність демократичного цивільного контролю і нової військової системи управління згідно з принципами НАТО.

У цьому контексті міністр оборони звернув увагу керівництва Генерального штабу на необхідність у 2019 році завершити формування нової системи управління.

Другим пріоритетом Полторак назвав оборонне планування на основі можливостей, яке поєднане з бюджетними процесами в державі на середньострокову перспективу.

"Третє - оборонні закупівлі: щодо імпорту - за кордоном з новими повноваженнями Міністерства, і тут необхідно буде провести цілий комплекс роботи. І в Україні - на основі нових правил з урахуванням норм відповідних європейських стандартів і протоколів", - наголосив Полторак.

За словами керівника оборонного відомства, четвертим пріоритетом є оптимізована структура Збройних Сил з носіями конкретних оперативних можливостей.

"Це стосується ефективного використання людського потенціалу та матеріальних ресурсів шляхом вдосконалення організаційної структури Збройних Сил України, раціонального співвідношення чисельності органів військового управління, військових частин, частин забезпечення, установ і організацій", - зазначив міністр.

П'ятим пріоритетним напрямом Полторак назвав інтегровану систему цивільно-військових можливостей України для захисту національних інтересів, яка передбачає комплексне використання політичних, дипломатичних і військових засобів.

Раніше глава Міноборони заявив, що у НАТО наполягають на прискореному вступі України до Альянсу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram