ГоловнаПолітика

Турчинов про заяву Гриценка: на відміну від екс-міністра оборони, мій син був в АТО

"Я багато років знаю Гриценка і можу навести безліч фактів, що доводять його боягузтво, брехливість і порожнє позерство".

Турчинов про заяву Гриценка: на відміну від екс-міністра оборони, мій син був в АТО
Фото: rnbo.gov.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов відповів на заяву кандидата в президенти Анатолія Гриценка, який стверджував, що син глави РНБО не служив у зоні АТО.

"На відміну від екс-міністра оборони уряду Януковича Анатолія Гриценка, мій син у найважчі для нашої держави часи - влітку 2014 року, відразу після отримання диплома українського вишу, пішов добровольцем в Національну гвардію", - написав Турчинов у фейсбуці.

Секретар РНБО зазначив, його син прослужив півтора року - з літа 2014-го до початку 2016 року, і тільки коли рівень протистояння почав знижуватися, звільнився з Нацгвардії.

"Я багато років знаю Гриценка і можу навести безліч фактів, що доводять його боягузтво, брехливість і порожнє позерство. Знаючи про це, він за кожного зручного випадку розповідає про свої мрії мене розстріляти або хоча б посадити", - заявив Турчинов.

В інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону кандидат у президенти Анатолій Гриценко на запитання, чому він не пішов на фронт в 2014 році, відповів, що його військова спеціальність нібито не була затребувана на Донбасі. Водночас кандидат у президенти додав, що не ховав свого сина від фронту так, "як це зробили Порошенко, Луценко, Пашинський або Турчинов".

Генпрокурор Юрій Луценко обурився словами Гриценка і заявив, що вимагає вибачень. Він також опублікував фотографії сина Олександра з фронту, який пішов туди добровільно. Гриценко вибачитися перед Луценком відмовився.

Згодом представник Президента України у Верховній Раді, дружина глави ГПУ Ірина Луценко повідомила, що має намір подати в суд на Анатолія Гриценка через заяву останнього про її сина Олександра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram