ГоловнаПолітика

"Ми не чекаємо, поки закінчиться війна, щоб перейти на стандарти НАТО", - Турчинов

Секретар РНБО провів зустріч з групою іноземних стратегічних радників з питань оборонної реформи.

"Ми не чекаємо, поки закінчиться війна, щоб перейти на стандарти НАТО", - Турчинов
Фото: пресс-служба президента

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що незважаючи на війну, Україна реформує сектор безпеки і оборони за стандартами НАТО.

Про це він заявив під час зустрічі з групою іноземних стратегічних радників високого рівня з питань оборонної реформи при Комітеті реформ Міністерства оборони України та Збройних Сил України.

"Ми не чекаємо, поки закінчиться війна, щоб завершити реформування і перейти на стандарти НАТО", - цитує Турчинова прес-служба РНБО.

За його словами, нещодавно ухвалений українським парламентом Закон "Про національну безпеку України" заклав фундамент побудови сучасної європейської моделі сектору безпеки та оборони Української держави.

"Для нашої держави стратегічна мета - стати повноправним членом НАТО, а в перспективі - ЄС. Ми розуміємо, скільки ще потрібно працювати для досягнення цієї мети, але готові до цього", - підсумував О. Турчинов.

Своєю чергою, стратегічні радники зауважили, як багато Україна зробила для реформування сектору безпеки і оборони.

"Ми бачимо всі ті зусилля, яких ви докладаєте в реформуванні, і підтримуємо комплексний міжвідомчий загальний підхід до цього важливого питання. Ми тут, щоб забезпечити Україні кращі шанси для майбутнього вступу в НАТО", - сказав радник з питань США Кіт Дейтон.

Кабінет Міністрів 30 січня затвердив річну національну програму під егідою Комісії Україна-НАТО на 2019 рік і схвалив відповідний проект указу президента для внесення на підпис глави держави.

Нагадаємо, навесні 2018 року НАТО визнало прагнення України до набуття повноцінного членства в цій організації. Президент Петро Порошенко після цього заявив, що наступна мета України - План дій щодо членства (ПДЧ).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram