ГоловнаПолітика

Зеленський і Порошенко посилили позиції, - соцопитування "Соцісу"

Водночас у перемогу Зеленського вірять тільки близько 10% опитаних.

Володимир Зеленський лідирує серед кандидатів у президенти України, а Петро Порошенко вже випереджає Юлію Тимошенко в рейтингу. Такий висновок зробили Центр соціальних і маркетингових досліджень "Соціс"; Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) і Центр Разумкова на підставі опитування, проведеного з 16 по 29 січня 2019 року.

Згідно з цим дослідженням, 50,9% опитаних впевнені, що підуть голосувати 31 березня, а 30,9% - радше впевнені в цьому. Серед тих, хто піде на дільниці і визначився з вибором, 23% підтримують шоумена і актора Володимира Зеленського.

Фото: Соціс

За чинного президента Петра Порошенка проголосували б 16,4% виборців, а за екс-прем'єра і лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко - 15,7%.

Помітно відстають від них представник "Опозиційної платформи - За життя" Юрій Бойко (9,3%), лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко (8,1%) і лідер "радикалів" Олег Ляшко (6,7%). Першу 10-ку претендентів замикає Олександр Вілкул. Ігор Смешко, Руслан Кошулинський та Ольга Богомолець не увійшли до неї.

Рейтинг кандидатів за результатами соцопитування 16-29 січня
Фото: Соціс
Рейтинг кандидатів за результатами соцопитування 16-29 січня

Водночас 20,5% респондентів вважають, що на виборах президента переможе Петро Порошенко, 19,9% - що переможе Юлія Тимошенко, а в перемогу Володимира Зеленського вірять тільки 10,8% опитаних.

Три соціологічні компанії - "Соціс", КМІС і Центр Разумкова - опитали 11 000 виборців у всіх областях України (без окупованих територій) методом особистого інтерв'ю за місцем проживання респондента. Статистична похибка +/- 0,9%

Раніше сьогодні Соціологічна група "Рейтинг" оприлюднила свої дані за січень, згідно з якими Володимира Зеленського підтримують 19% тих, хто визначився і піде голосувати, Юлію Тимошенко - 18,2% опитаних, Петра Порошенка - 15,1%. Грудневе дослідження того самого "Рейтингу" (на замовлення Міжнародного республіканського інституту) демонструвало інші цифри: 16% готові були підтримати Тимошенко, по 11% - Порошенка і Зеленського.

Рейтинг КМІС за опитуванням 23 листопада - 3 грудня був: Тимошенко - 21,2%, Зеленський - 14,6%, Порошенко - 11,6%. А дані "Соціс" за 8 - 18 грудня були такі: Тимошенко - 19,3%, Порошенко - 14,4%, Зеленський - 12,5%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram