ГоловнаПолітика

Клімкін і Чавушоглу проведуть засідання українсько-турецької групи в Одесі

Голови МЗС підіб'ють підсумки взаємодії у 2018 році, а також визначать пріоритети і завдання на поточний рік.

Клімкін і Чавушоглу проведуть засідання українсько-турецької групи в Одесі
Министр иностранных дел Турции Мевлют Чавушоглу
Фото: EPA/UPG

Міністри закордонних справ України і Туреччини Павло Клімкін і Мевлют Чавушоглу проведуть засідання українсько-турецької групи стратегічного планування 1 лютого в Одесі.

Про це повідомляють на сайті МЗС.

"1 лютого 2019 року в м. Одеса під головуванням голів зовнішньополітичних відомств України П. Клімкіна та Туреччини М. Чавушоглу відбудеться сьоме засідання українсько-турецької спільної групи стратегічного планування", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що під час заходу сторони підіб'ють підсумки взаємодії у 2018 році, а також визначать пріоритети і завдання на поточний рік.

"Центральне місце під час переговорів буде відведено заходам із підтримки активного політичного діалогу на вищому рівні, зокрема в контексті проведення в поточному році Восьмого засідання Стратегічної ради високого рівня під головуванням президентів України та Туреччини, поглибленню співпраці в торговельно-економічній та енергетичній сферах, оборонній сфері, перспективам завершення в 2019 році переговорного процесу щодо укладення Угоди про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною, питанням взаємодії двох держав у рамках міжнародних організацій, насамперед ООН, НАТО, ОБСЄ, Ради Європи", - відзначають у МЗС.

Також міністри обміняються думками щодо процесу мілітаризації анексованого Росією Криму та порушення окупаційною владою прав людини на півострові. Обговорять ситуацію з безпекою в Азово-Чорноморському регіоні та на Близькому Сході, а також протидію російській агресії на Донбасі й ініціативи щодо мирного врегулювання.

Нагадаємо, на початку листопада минулого року Україна і Туреччина підписали низку двосторонніх угод у рамках 7-го засідання українсько-турецької стратегічної ради високого рівня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram