ГоловнаПолітика

Захід не підтримував би Україну, якби вона була безнадійно корумпована й атакувала свій народ, - Волкер

На думку спецпредставника США, Україна стоїть на правильному шляху реформ.

Захід не підтримував би Україну, якби вона була безнадійно корумпована й атакувала свій народ, - Волкер
Курт Волкер
Фото: Сергей Нужненко/Радио Свобода

Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер вважає, що Захід не підтримував би Україну, якби вона була безнадійно корумпована, атакувала свій народ і не була демократичною.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу "Прямий".

"Якби Україна була безнадійно корумпована, атакувала би свій народ, як це робив Віктор Янукович, якби вона не була демократичною, а інститути по факту не працювали, тоді б усі просто сказали: "Ми не можемо нічого зробити, це безнадійно або занадто дорого", - сказав Волкер.

На його думку, Україна продовжує зміцнювати свої демократичні інститути і реформувати економіку, намагається піклуватися про народ, підвищує темпи зростання, впроваджує систему соцзабезпечення і економічної безпеки.

"Мотивація Заходу, мотивація США і ЄС - це цінності, а конкретно - почуття справедливості і відчуття безпеки. Коли ми дивимося на Україну, ми бачимо країну, на територію якої вторглися, територію якої анексували. Ми бачимо людей, які намагаються побудувати сильне суспільство. Це та Україна, яку європейські країни і Сполучені Штати підтримуватимуть постійно", - наголосив Волкер.

Він також зазначив, що в минулому США вже бачили приклади невдалих змін в інших європейських країнах. На думку Волкера, Україна зараз стоїть на правильному шляху реформ.

"За останні чотири роки після Майдану в усіх цих сферах було зроблено набагато більше, ніж за всі попередні десятиліття", - зауважив він.

Нагадаємо, в грудні минулого року Волкер повідомив, що в найближчі місяці буде оголошено про додаткові поставки зброї Україні, а також проти РФ буде посилено санкції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram