ГоловнаПолітика

Німеччина готова направити військові кораблі в Чорне море

Сторони домовилися продовжити обговорення під час Мюнхенської конференції з питань безпеки.

Німеччина готова направити військові кораблі в Чорне море
Фото: mil.gov.ua

Німеччина готова направити кораблі ВМС Бундесверу в Чорному морі і домагатися звільнення українських військовополонених моряків.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України за результатами зустрічі заступника міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолія Петренка з уповноваженим з питань Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії Федерального Міністерства закордонних справ Німеччини Міхаелем Зільбертом і парламентським державним секретарем Бундесверу Томасом Зільберхорном.

"Німецька сторона запевнила у готовності і надалі підтримувати Україну в питаннях деескалації та стримування російської збройної агресії, в тому числі, шляхом забезпечення військової присутності кораблів ВМС Бундесверу в Чорному морі, домагатися звільнення українських моряків і всебічної підтримки реформ в секторі безпеки і оборони України", - йдеться в повідомленні.

Надалі сторони планують продовжити військово-політичний діалог на рівні міністрів оборони України і ФРН під час Мюнхенської конференції з питань безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram