ГоловнаПолітика

Сайдік не погоджував свій «мирний план» з ООН, - представник Генсека

Новий план мирного врегулювання конфлікту на Донбасі повинен замінити Мінські домовленості.

Сайдік не погоджував свій «мирний план» з ООН, - представник Генсека
Пресс-секретарь Генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррик
Фото: UN News

Генеральний секретар ООН не отримував звернень від спецпредставника ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на сході України Мартіна Сайдіка про новий «мирний план».

Про це на брифінгу 30 січня розповів прес-секретар Генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік, повідомляє Укрінформ.

«Ми бачимо з повідомлень в ЗМІ, що хтось запропонував такий план. Я не знаю ні про які офіційні звернення від ОБСЄ в ООН, які б пояснювали подробиці цього плану», - сказав прес-секретар, відповідаючи на питання, чи зверталися Сайдік і ОБСЄ до Генсека і ООН для узгодження нового «мирного плану».

Дюжаррік додав, що він не може коментувати план Сайдіка, не побачивши його у всіх подробицях.

Він нагадав, що ООН, як і раніше, підтримує зусилля «Нормандської четвірки», Тристоронньої контактної групи в Мінську і ОБСЄ з врегулювання ситуації на Донбасі.

Раніше сьогодні Мартін Сайдік заявив, що альтернативи Мінським домовленостям не існує. У той же час він відмовився коментувати свій новий план врегулювання конфлікту на сході України.

Днями в інтерв'ю австрійській газеті Kleine Zeitung Мартін Сайдік повідомив про новий план мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, який повинен замінити Мінські домовленості.

На думку глави МЗС України Павла Клімкіна, мирний план представника ОБСЄ в Тристоронній контактній групі не містить принципово нових пропозицій і вимагає подальшого доопрацювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram