ГоловнаПолітика

Росія не сприймає присутність міжнародних спостерігачів у Керченській протоці

Допуск німецьких і французьких фахівців буде одноразовим.

Росія не сприймає присутність міжнародних спостерігачів у Керченській протоці
Фото: old.nr2.ru

Росія не погоджується на постійну присутність міжнародних спостерігачів в Керченській протоці, а допуск німецьких і французьких фахівців буде одноразовим. Про це сьогодні заявив заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін, пише російське агентство ТАСС.

"Про це й мови не може бути. Ми як жест доброї волі запропонували одноразову поїздку експертів, щоб вони потім доповіли своєму керівництву. Але, на жаль, це було сприйнято як запрошення до більш широкого танцю. Нас такий підхід не влаштовує", - сказав Карасін.

"Ми в особі президента Путіна запропонували канцлеру Меркель, що якщо вони хочуть направити одноразову якусь групу для того, щоб подивитися, як йдуть справи на місці в Керченській протоці, то ми готові це організувати. Але ми категорично проти того, щоб це ув'язувалося якось з багатостороннім форматом моніторингу, та ще включно з Україною. Тобто фактично роздувати формат до повномасштабної, довгострокової місії", - підкреслив він.

Нагадаємо, глава МЗС Німеччини Хайко Маас передав російській стороні документ з пропозиціями щодо Керченської протоки.

Раніше Парламентська асамблея Ради Європи прийняла українську резолюцію щодо Азову, де засуджується будівництво Керченського моста, який порушує територіальну цілісність України, а також обшуки українських суден в Азовському морі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram