ГоловнаПолітика

"Відродження" висунуло в президенти нардепа Бондаря

Партія провела з'їзд 30 січня.

"Відродження" висунуло в президенти нардепа Бондаря
Фото: vidrodzhennya.org.ua

Партія "Відродження" на з'їзді 30 січня висунула в президенти свого лідера, депутата Верховної Ради Віктора Бондаря.

Про це повідомила прес-служба політичної сили.

Мер Харкова Геннадій Кернес раніше говорив, що партія "Відродження" хотіла висунути його кандидатом у президенти. Але Кернес відмовився від балотування і фактично висловив підтримку діючому президенту Петру Порошенку.

Віктор Бондар народився в 1975 році в Ленінграді (зараз - Санкт-Петербург).

У 2005 році у віці 29 років Бондаря призначили міністром транспорту і зв'язку України. На цій посаді перебував до серпня 2006 року.

Потім перейшов працювати в Секретаріат Президента України, де до 2007 року обіймав посаду заступника голови. На цій посаді займався питаннями кадрів і регіональної політики. Пізніше був головою ОДА Дніпропетровської області, працював у Державній митній службі.

У 2012 році Бондар став народним депутатом України сьомого скликання. 16 січня 2014 року голосував за "диктаторські закони" (пакет антидемократичних законів, які суттєво обмежували права громадян і свободу слова), але вже в лютому вийшов з фракції.

26 жовтня 2014 року на позачергових виборах до Верховної Ради обраний народним депутатом України VIII скликання по округу №191 (Хмельницька область), набравши 18,61% голосів виборців.

З 5 червня 2015 року - голова політичної партії "Відродження".

5 вересня 2017 року - був обраний головою депутатської групи "Відродження", після того як Віталій Хомутиннік вирішив покинути пост керівника групи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram