ГоловнаПолітика

У прокуратурі АРК прокоментували зникнення капітана судна "Норд"

Про зникнення Володимира Горбенка заявив його адвокат.

У прокуратурі АРК прокоментували зникнення капітана судна "Норд"
Владимир Горбенко
Фото: ntv.ru

Зниклого капітана судна "Норд" Володимира Горбенка можуть оголосити в розшук у разі його неявки в суд.

Про це заявив заступник прокурора Автономної Республіки Крим Ігор Поночевний, передає Крим.Реалії.

"Прокуратура АРК підтримує щодо Горбенка тільки державне звинувачення - і все. Коментувати заяви адвокатів складно, оскільки ми за Горбенком не пильнували, не стежили і не контролювали його місцеперебування. Згідно з кримінально-процесуальним кодексом, на нього були покладені певні обов'язки. У разі зміни місця проживання він повинен був інформувати суд. На кожен виклик він зобов'язаний був з'являтися до суду. Якщо він не з'явиться - судом будуть ухвалені відповідні рішення: або оголошення в розшук, або повторний виклик", - сказав Поночевний.

Наступне засідання за участю капітана "Норда" Володимира Горбенка заплановано на 1 лютого в Оболонському районному суді Києва.

Раніше адвокат Горбенка Максим Могильницький заявив, що зв'язок з його підзахисним зник. За словами адвоката, зникнення Горбенка може бути пов'язане з українськими спецслужбами. У Службі безпеки України спростовують причетність до зникнення Горбенка.

Володимир Горбенко перебуває під підпискою про невиїзд. Він керував риболовецьким судном "Норд", яке 25 березня 2018 року Держприкордонслужба України затримала в акваторії Азовського моря за незаконний рибний промисел. 6 квітня суд взяв під варту капітана судна "Норд" Володимира Горбенка, а 11 квітня йому повідомили про підозру за незаконний рибний промисел. Справа розглядається в Оболонському районному суді Києва.

Капітану судна закидають ст. 332-1 Кримінального кодексу (порушення порядку в'їзду/виїзду на окуповану територію України з метою завдання шкоди інтересам країни).

Інших моряків з "Норда" відпустили в Крим, а саме судно виставили на продаж.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram