ГоловнаПолітика

Клімкін про план Сайдіка: "Ті самі яйця, тільки в профіль"

"За формою там є прогрес. За змістом - це поки те ж саме".

Клімкін про план Сайдіка: "Ті самі яйця, тільки в профіль"
Павел Климкин
Фото: Лига

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що мирний план представника ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартіна Сайдіка не містить принципово нових пропозицій і вимагає подальшого доопрацювання.

Про це він сказав журналістам під час поїздки на Донбас.

"Ніякого принципово нового плану немає. Пан Сайдік представив наприкінці минулого року своє бачення. Це пропозиції, над якими ще потрібно працювати", - цитує Клімкіна агентство "Інтерфакс-Україна".

Він розповів, що в цих пропозиціях новим є констатація необхідності введення на Донбас міжнародного компонента, про що раніше вже говорила українська сторона.

"По формі, тільки за формою, там є певний прогрес, оскільки дуже важливо, що хоча б пан Сайдік і його колеги зрозуміли, що потрібен міжнародний компонент - військовий і поліцейський, і міжнародна адміністрація. Це вже добре. За змістом - це поки що те саме. Як кажуть: ті самі яйця, тільки в профіль", - зазначив міністр.

Клімкін наголосив, що пропозиції Сайдіка - тільки попереднє бачення і потребує доопрацювання.

"Ми хочемо, щоб спочатку туди зайшов міжнародний компонент і підготував окупований Донбас до нормальних, вільних і чесних виборів. У цьому полягає логіка наших пропозицій. Якщо ви почитаєте цей план, то там про це не йдеться", - резюмував голова МЗС.

Нагадаємо, 16 січня міністр закордонних справ Павло Клімкін повідомив, що представники ОБСЄ, які працюють, зокрема, на Мінському майданчику, пропонують створити спільну миротворчу місію ООН і ОБСЄ. Ця спільна місія повинна мати військовий компонент, поліцейський компонент і міжнародну адміністрацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram