ГоловнаПолітика

Витік секретних даних з РФ довів, що РПЦ впливає на Болгарську церкву, - журналіст

"Там дуже багато інформації, якої ніхто до цього не знаходив у такому впорядкованому форматі".

Витік секретних даних з РФ довів, що РПЦ впливає на Болгарську церкву, - журналіст
Фото: autocentre.ua

Серед секретних документів, які виклав у мережу проект DDoSecrets, є докази, що Росія намагається впливати на Болгарську православну церкву.

Про це повідомив головний редактор болгарського порталу "Біволь" Атанас Чобанов, передає Громадське.

"Там дуже багато інформації, якої ніхто до цього не знаходив у такому впорядкованому форматі: ці витоки були, потім губилися, зникали з мережі, а тепер ми їх знаходимо у великій кількості і в одному місці", - сказав Атанас Чобанов.

"Коли цю інформацію буде систематизовано, з неї можна буде отримати нові дані, наприклад, ми відразу знайшли про Болгарію... як (Росія, - ред.) впливає на Болгарську православну церкву, щоб у ній зберегли вплив митрополити, пов'язані з Росією, з РПЦ, а також інші дані, пов'язані з політичним життям і так далі. Там цікаву інформацію можна знайти, і не тільки для православних країн, а й для всієї Європи", - зазначив журналіст.

Він також додав, що в архіві не зустрічав документів з грифом "Цілком таємно", тому навряд чи цей злив може викликати серйозні наслідки для російських чиновників.

Нагадаємо, 26 січня проект Distributed Denial of Secrets (DDoSecrets) опублікував документи про РФ, які отримав шляхом хакерського злому. Більшість опублікованих матеріалів пов'язані з агресією Росії на Донбасі. Також у них ідеться про контакти між Кремлем і Російською православною церквою. Обсяг викладених у мережу матеріалів становить 175 гігабайтів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram